Niska jumissa? Apua niskahartiaseudun kipuun

Onko sinulla niska jumissa jatkuvasti? Särkyä hartioissa ja niskan seudulla? Oletko yrittänyt venytellä ja käynyt hierottavana, mutta nämä helpottavat kipua korkeintaan hetkeksi? Oletko kyllästynyt jatkuvaan niska – hartiakipuun ja haluat eroon siitä, mutta et oikein tiedä, miten? 

Voin auttaa sinua!

Jos sinulla on niska jumissa, et todellakaan ole yksin vaivasi kanssa! Kohtaan työssäni asiantuntijafysioterapeuttina paljon ihmisiä, joilla on niskahartiaseudun kipuja. Vaiva on erittäin yleinen ja niskan alueen kipuja on niin istumatyöntekijöillä kuin raskasta fyysistä työtä tekevilläkin.

 Olen toiminut fysioterapeuttina yli kolmekymmentä vuotta ja kuntouttanut niskakivusta- ja jumeista tuhansia asiakkaita! Pitkittynyt niskakipu ja niskan jäykkyys ovat todella yleisiä- ja ikäviä vaivoja. Niska- ja hartia-alueen kivusta voi kuitenkin päästä irti oikeanlaisella kuntoutuksella. Voin luvata sinulle yli 30-vuoden kokemuksella, että apua on saatavilla!

Asiantuntijafysioterapeutti Sari Salomaa auttaa ihmisia, joilla on niska jumissa
Tiesitkö, että yli 30-vuotiaista suomalaisista lähes 40% kokee niskakipua kuukausittain?

Mistä niskakipu johtuu?

Niskaan kuuluvat anatomisesti niska, kallonpohja, kaularanka ja hartia-alue. Yksi yleinen syy niskakipuun on niskan- ja hartia-alueen lihasjännitys. Niskan- ja hartioiden alueelle voi muodostua jännitystä sekä fyysisistä, että henkisistä kuormitustekijöistä. Erityisesti hankalat asennot ja toistuvat liikeradat töissä tai harrastuksissa saattavat luoda kipua aiheuttavaa jännitystä niskan alueelle. 

Niskakipuun on kuitenkin monenlaisia syitä! Esimerkiksi Bruksismi, (hampaiden narskuttelu ja kiristely nukkuessa) on usein yhteydessä niskan ja hartia-alueen kipuihin. Bruksismi on neurologinen vaiva ja sitä esiintyy tyypillisesti stressaavassa elämäntilanteessa olevilla ihmisillä ja nukkuessa tapahtuva tahdosta riippumaton hampaiden narskuttelu on nykyään yleinen vaiva.

Nykyaikana, kun vietämme paljon aikaa näyttöpäätteiden äärellä, roikotamme usein päätä alaviistossa asennossa. Pää painaa keskimäärin 5 kiloa ja sen kannatteluun tarvitaan vahvat niskan- ja lavan alueen lihakset. Tutkimukset osoittavat, että lihasten riittämätön vahvuus- ja heikko kunto ovat usein yhteydessä niska- ja hartia-alueen kipuihin.

Niskakipu voi siis johtua toistuvasti samanlaisista asennoista ja liikeradoista, jotka muodostavat lihasjännitystä niskan- ja hartioiden alueella. Syynä saattaa olla jokin neurologinen vaiva, kuten Bruksismi tai se, että niskan alueen lihakset- ja tukilihakset ovat heikossa kunnossa.

Oletko kyllästynyt siihen, että sinulla on niska jumissa ja tunnet kipua niskan ja hartioiden alueella?

Pitkäaikaista niskakipua ei saada korjattua niskatuen hankkimisella, niskakeinulla, tyynyllä, ergonomian korjausliikkeellä tai hieronnalla! Niskakipu ei hellitä ainoastaan hoitamalla oireita. Päästäksesi eroon niskakivusta sinun on paneuduttava siihen, mistä oireesi aiheutuvat ja sen jälkeen niitä voidaan hoitaa tuloksellisesti. 

Tällä verkkokurssilla saat laaja-alaisen ymmärryksen niskakivun erilaisista alkusyistä ja siitä, mikä saa niskakivun pitkittymään. Saat kurssilla toimivia harjoitteita erilaisiin niskan aluetta kuntouttaviin liikkeisiin! 

Saat konkreettiset ohjeet niskan tukilihasten aktivointiin – sekä rentouttamiseen. Saat liikkuvuusharjoitteita niskan jäykkyyteen, voimaharjoituksia niskan alueen lihasheikkouteen ja toimivat vinkit niskastasi huolehtimiseen arjessa. Opit säätelemään niskan kuormittumista ja hoitamaan kipua tuloksellisesti!

Haluatko sinä eroon niskakivusta?

Lyhyet 5-10 minuutin päivittäiset harjoitteet ohjeillani auttavat! Voit tehdä päivittäiset harjoitteet juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Saat niskan tukilihasten rentouttamiseen ja aktivointiin ohjeet sekä tehokkaat lihasvoimaharjoitteet niskan alueen vahvistamiseen. 

Voit edetä kurssilla täysin omaan tahtiisi. Kurssilla on materiaalia kolmen viikon ajalle ja huomaat tuloksia nopeasti aloitettuasi kurssin! Lupaan sinulle, että kurssin harjoitteita tekemällä 2-3 viikossa niskasi ei enää ole jumissa. Opit kurssilla myös, kuinka vähennät niskasi kuormitusta ja pääset pysyvästi eroon niskajumeista- ja kivusta, jos jatkat kurssin antamilla opeilla. 

Et välttämättä tarvitse tämän kurssin harjoitteiden suorittamiseen ollenkaan treenivälineitä. Kaikki harjoitteet on mahdollista suorittaa täysin ilman välineitä. Halutessasi voit tehdä harjoitteita kuminauhan kanssa tai ottaa kurssilta vinkkejä salitreeniin, jolla saat vahvistettua niska- ja hartia-alueen lihaksia. Saat tietoa myös asioista, joihin kannatta kiinnittää huomiota ja tarvittaessa ottaa yhteyttä työterveyteesi.

Oletko sinä kyllästynyt siihen, että sinulla on niska jumissa? Oletko valmis toteuttamaan kipua helpottavia harjoitteita 5-10 minuuttia päivittäin kurssin ajan ja haluat jatkaa senkin jälkeen ilman niskakipua? Oletko jo kokeillut erilaisia välineitä ja keinoja niskakivun lievittämiseen, mutta et ole päässyt tuloksellisesti eroon niskan- ja hartia-alueen kivuista?

Katso, mitä kurssin ostaneet asiakkaat sanovat kurssista!

Tule mukaan kurssille ja koe kivuttomampi arki! Maksat kurssista vain 69 €

Jos et saa helpotusta niskan- ja hartia-alueen kivusta kurssin avulla, saat rahasi takaisin, koska kursseillani on 100 % tyytyväisyystakuu. Kaikki kurssin materiaali jää käyttöösi myös kurssin jälkeen ja voit palata kurssin harjoitteisiin ja oppeihin koska tahansa!

Onko sinulla niska jumissa ja haluat eroon kivusta, joka on vaivannut sinua jo pitkään?