Kehonhuoltoa kauniissa Santorinin maisemissa – Kehonhuolto auttaa sinua jaksamaan paremmin!

Kehonhuolto ei ole ainoastaan joogaa, hieronnassa käyntejä ja venyttelyä vaan monipuolinen kokonaisuus, joka pitää sisällään kaikki kehollisen hyvinvoinnin kulmakivet. Tiesitkö, että kehonhuoltoon kuuluu myös riittävästä palautumisesta- ja hermoston tasapainosta huolehtimista?

Onko elämäsi hektistä ja stressaavaa? Treenaatko aktiivisesti ja kovaa? Teetkö raskasta fyysistä työtä, tai ehkä vaativaa asiantuntijatyötä näyttöpäätteen äärellä? Onko sinun joskus vaikeaa nukahtaa iltaisin tai heräiletkö yöllä? Koetko levottomuutta ja rauhattomuutta? Tuntuuko kehosi jäykältä ja jännittyneeltä ja lihaksesi tuntuvat kireiltä?

Jos vastasit mihinkään näistä tai useampiin kohtiin myöntävästi, tarvitset kehonhuoltoa! Kehonhuollon rutiinien omaksuminen auttaa sinua palautumaan fyysisestä kuormituksesta, mutta myös rauhoittaa hermostoasi ja auttaa sinua kestämään psyykkistä kuormitusta paremmin.

Kehonhuolto vetreyttaa kehoa, mutta auttaa myos palautumisessa ja rentoutumisessa

Mitä kehonhuolto oikeastaan on?

Kehonhuolto on monipuolinen kokonaisuus kehon fyysisen palautumisen- ja psyykkisen palautumisen erilaisia elementtejä. Jooga, venyttely ja hieronnassa käyminen voivat olla osa kehonhuoltoa, mutta ne eivät yksinään riitä! 

Elämän hektisyys, kiire, melu, hälinä, informaatiotulva, elämän ristiriitatilanteet, vaativa työ ja kovat treenit kuormittavat jatkuvasti paitsi kehoasi ja aistejasi myös hermostoasi. Ihmisen hermosto koostuu sympaattisesta- ja parasympaattisesta hermostosta. Molemmat näistä toimivat tahdostasi riippumatta autonomisesti. Yksinkertaistaen voidaan sanoa, että sympaattisen hermoston tehtävä on nostaa vireystasoasi ja parasympaattisen hermoston tehtävä on laskea sitä ja rauhoittaa sinua. 

Pitkäaikainen stressi elämässä, kiire ja usein toistuva kova fyysinen- tai psyykkinen kuormitus saavat sympaattisen hermoston käymään liian kovilla kierroksilla! Sympaattisen hermoston nostaessa kierroksia jatkuvasti, parasympaattinen hermosto ei enää pysty toimimaan normaalisti ilman tietoista kierrosten laskemista ja kehon rauhoittamista.

Kehonhuolto antaa sinulle työkaluja rauhoittaa kuormittunutta hermostoa. Sympaattisen hermoston jatkuva valmiustila vaikuttaa negatiivisesti ihmisen hormonitoimintaan, ruoansulatukseen, immuniteettiin ja aineenvaihduntaan. Sympaattisen hermoston pitkä-aikaisella kuormituksella- ja valmiustilalla on vaikutusta myös rasvanpolttoon ja fyysisen kuntosi kehittyminen hidastuu tai pysähtyy, vaikka treenaisit kovaa.

Liian pitkään jatkunut sympaattisen hermoston ylivalta johtaa lopulta burnouttilaan ja hermoston lamaantumiseen. Ilman riittävää palautumista ja hermoston rauhoittamista keho ja mieli väsyvät uupumukseen asti. Ehkä sinäkin olet kokenut jo sen – tai ainakin joku lähipiirissäsi todennäköisesti on. Tilastoidusti neljäsosa työikäisistä Suomalaisista kärsii vähintään lievästä uupumuksesta. Kehonhuoltoa ja palautumista ei kannata laiminlyödä! Harmillisen usein se kuitenkin unohtuu kiireisessä arjessa tai kuormittavia tekijöitä on liikaa suhteessa palautumiseen. Kehonhuolto on tärkeää kehon hermostollisen palautumisen näkökulmasta, mutta saat sillä myös lisää liikkuvuutta kehoon, vähennät lihasten kireyttä sekä hermo-lihasjärjestelmän kuormitusta.

Kehonhuolto parantaa hyvinvointiasi kokonaisvaltaisesti

Kohtaan työssäni asiantuntijafysioterapeuttina ja liikunnan-ohjaajana usein asiakkaita, joilla on kehon jäykkyyttä, haasteita liikkuvuudessa ja kipuja eri puolilla kehoa. Heissä on sekä istumatyöntekijöitä, että raskaan fyysisen työn tekijöitä. Heissä on ihmisiä, jotka treenaavat aktiivisesti ja heitä, jotka ovat vähemmän aktiivisia. Monet asiakkaistani ovat saaneet avun oireisiinsa opettelemalla säännölliset kehonhuollon rutiinit, jotka olen laatinut heille.

Asiantuntijafysioterapeutti Sari Salomaa auttaa asiakkaita kehonhuollossa
”Hei! Olen Sari, fysioterapeutti yli 30-vuoden kokemuksella ja olen ohjannut satoja asiakkaita kehonhuollossa”

Päätin luoda sinulle kehonhuollon verkkokurssin, jolla saat kokonaisvaltaiset ohjeet ja toimivat harjoitteet kehonhuoltoon. Haluan auttaa sinua pääsemään eroon kehon jäykkyydestä ja auttaa sinua palautumaan paremmin! Kurssilla on fyysisiä harjoitteita liikkuvuuden parantamiseen ja lihasten rentoutukseen, mutta myös oppeja rentoutumiseen ja hermoston tasapainottamiseen. Kurssilla keskitytään harjoitteisiin tietoisesti ja tyhjennetään aivot muusta kuormituksesta harjoitteiden aikana. Lupaan sinulle, että kurssin harjoitusten jälkeen olosi on läsnäoleva, rentoutunut ja virkistynyt, jos keskityt harjoitteisiin tietoisesti. Myös kehosi kiittää, koska liikkuvuus lisääntyy ja tunnet olosi vetreämmäksi!

Haluatko sinä huolehtia kehostasi paremmin?

Haluatko eroon kehon jäykkyydestä, lisää liikkuvuutta tai eroon kehon kireydestä ja kivusta? Haluatko rennomman kehon ja mielen? Haluatko oppia läsnäoloa hetkessä, oppia pysähtymään oravanpyörässä ja oppia rauhoittamaan hermostoasi? Tule mukaan huolehtimaan kehostasi upeissa Santorinin maisemissa! Lähde mukaan kokonaisvaltaiselle matkalle oman hyvinvointisi kehittämiseen. 

Voit edetä kurssin sisällöissä omaan tahtiin. Voit rauhassa testata ja kokeilla itsellesi sopivimpia menetelmiä- ja harjoitteita, joita voit toistaa aina silloin, kun haluat! Kun testaat kurssin selkeästi ohjattuja ja helppoja harjoituksia, kehosi kertoo, mikä tuntuu sinulle parhaalta ja millaisia harjoitteita kaipaat eniten.

Katso, mitä muut sanovat kurssista ja millaisia tuloksia he ovat saaneet!

Tule mukaan, opi helpot ja toimivat rutiinit kehonhuoltoon ja ota kehonhuolto haltuun arjessasi! Kurssin hinta on vain 59 €

Sinulla ei ole mitään hävittävää, sillä palautan kurssimaksun sinulle kokonaisuudessaan, jos et saa apua kehonhuoltoon kurssin ohjeilla. Kaikilla kursseillani on 100 % tyytyväisyystakuu!

Kaikki kurssin materiaali ja harjoitteet jäävät sinulle ja voit palata niihin koska tahansa myös sen jälkeen, kun olet käynyt läpi kurssin sisällön! Tarvitset kurssin suorittamiseen ainoastaan jumppamaton, tennispallon ja joustavan vaatetuksen.

Haluatko sinä oppia helpot ja toimivat menetelmät kehostasi huolehtimiseen?